Miniworkshop i Karise


Hvorfor kan vi ikke bare slippe muskelspændinger?


Miniworkshop

Tirsdag d. 7. januar 2023 kl. 19 - 21.30

Permatopia (økosamfund)
Køgevej 15 A

4653 Karise


Vores muskler arbejder ikke kun, når vi vil bevæge os, men spænder også for at hjælpe os følelsesmæssigt.

Vi bruger muskelspændingerne til at regulere vores følelser. Det sker mest når vi enten ikke selv kan rumme dem, eller når vores følelser bliver en belastning for de relationer vi er i. Spændingerne blive kroniske når vi holder de samme følelser væk fra bevidstheden i lang tid, og ligeledes kan vi glemme hvordan det egentlig føltes.  


Og selvom livssituationen har ændret sig til det bedre, og det ikke er nødvendigt at holde på følelserne længere, så beholder vi ofte indstillingen, kropsspædingen og adfærden der hører til. Først når grunden til at spænde modtages og rummes, bevidst eller ubevidst, slipper musklen sin spænding helt.


Den tyskfødte fysioterapeut Marion Rosen har udviklet en metode (Rosenmetoden) der kan hjælpe. Gennem sit arbejde studerede hun sammenhængen mellem krop, åndedræt og følelsesliv. Metoden er en blid og alligevel fast type 'lyttende' nærværende massage. Behandlingen foregår som en dialog mellem terapeutens hænder og kroppens svar. Og det skal ikke gøre ondt for at gøre godt.


Dybe følelser kan forløses gennem kroppen, og at kroppen kan afspændes ved at møde disse følelser. Det giver mere plads til at være den man egentlig er, at afvikle de vante måder at holde igen på. Nyt liv kan mærkes.


Tilmelding dig her:

28141822 eller mettekragelund@gmail.com